Nielsen Norman Group arrangerer hvert år en konferanse i brukervennlighet. Jeg var på plass på Victoria Park Plaza Hotell i London for å få med meg tre fulle dager med foredrag/workshops.
DAY ONE - FUNDAMENTAL GUIDELINES FOR WEB USABILITY
Jakob Nielsen (himself), Hoa Loranger og Kara Pernice Coyne
Lærerike og svært nyttige foredrag, der vi stilte spørsmål etter hver sesjon. Dessverre gikk tiden altfor fort.. Jeg har vært på mange konferanser gjennom årene, men dette er den eneste siden ACM MM2004, som har hatt så høy kvalitet på foredragene. I presentasjonene viser de filmer av hvordan brukerne reagerer og ofte overser ting. Veldig bra.
DAY TWO - PRESENTING COMPANY INFORMATION ON CORPORATE WEBSITES
Hoa Loranger
Dagen var ikke like bra som gårdagens, men er fortsatt verdt det. Mange eksempler på hvordan man bør/ikke bør gjøre det.
DAY THREE - WEBSITES THAT SELL
Bruce Tognazzini
Veldig bra og svært relevant for mitt arbeid i WebOn. Sesjonen tok for seg hvordan man ikke skal miste kunder og hvordan man selge, både visuelt og psykologisk med hvem og hvordan man skal henvende seg til kunden.
GODE POENG FRA KONFERANSEN
- To regelen: De to første ordene i overskrift, sidetittel, opplisting og linker er de viktigste. Samme gjelder for avsnitt på siden og for bedre visning i søkeresultat
- Ved brukertester gikk 88% direkte til søkemotorer (over 2400 brukertester siden 2004)
- "7 +/- 2" - det har med hukommelse å gjøre og bør ikke være avgjørende for oppsett av navigeringsstruktur
(det har jeg ment lenge - se også Dr. Dobb's Journal - The Myth of 'Seven, Plus or Minus 2) - "Naturlige" hindringer er de som sørger for at du mister flest brukere. Sørg for at disse er i orden
- Eye-tracking: Menn og kvinner oppfører seg likt, unntatt på innhold. Der er menn litt mer primære..
- Det er ikke du er ikke den typiske brukeren av din nettside, husk å lage dem for brukerne. Test, test, test..
- Nevnte jeg at testing av nettsted er viktig?
OM KONFERANSEN
Det som man legger merke til og som skiller seg ut fra andre konferanser. Ingen sitter med PC foran seg, ikke utenfor lokalene en gang. Alle noterer underveis og de fleste er med og stiller spørsmål. Foredragholderne er veldig profesjonelle og presenterer aktuelle temaer, dermed blir alle veldig engasjerte.
Konferansen er sterkt anbefalt om man arbeider med problemstillinger innen området brukervennlighet og informasjonsarkitektur.
P.S. Jeg har nok dessverre vært på noen dårlige konferanser de siste årene også.
Siste internasjonale: IFITT 2005 – generelt dårlig, men spesielt skamdårlige norske foredragsholdere. Heldigvis var det et unntak og det var Ingvar Tjøstheim fra NR, som hadde et veldig bra og interessant foredrag. Ingvar har forøvrig alltid hatt bra foredrag på de konferansene jeg har vært [Heia, Ingvar]
Siste i Norge: IT-forum 2006 – årets blir sikkert mye bedre