Hopp til innhold

Pageflakes

Gartner har kåret en liste over de avanserte og mest lovende nye teknologiene, gjengitt i Digi.no 13. april. Listen måtte selvsagt undersøkes og jeg tok straks i bruk Pageflakes.

Pageflakes gjør det mulig å sette opp og tilpasse en egen startside med moduler som kan settes sammen. RSS, e-post, gjøremålslister (veldig nyttig), kalender, samt dine egne ”flakes” som er veldig lett å lage og legge til på siden. Du kan også organisere innholdet ditt på flere sider, ved hjelp av fanekort. Alle modulene kan du flytte rundt og organisere som du vil.

Ulempen med Pageflakes er at du må logge deg inn på den hver gang du starter maskinen, for du har ikke mulighet til at nettleseren skal huske passordet (Om jeg er så uforsiktig at jeg gjør det?!? Kanskje..). Så her lønner det seg å registrere seg med den korteste e-postadressen du har tilgjengelig. Alternativt kan du dele den med og nå den direkte via nettadressen, men da blir den også tilgjengelig via søkemotorer.
RSS

2 kommentarer til “Pageflakes

 1. Rolf Brandsar

  Fin blog!

  Ang. PageFlakes vs. Netvibes vs. Google Desktop.

  Ser i Alexa at Netvibes ligger veldig høyt på ranking og at PageFlakes sannsynligvis er fremadstormende. Lurer på om disse har noen sjanse mot Google Desktop eller om Google Desktop har noen sjanse mot disse to.

  Hvordan vurderer du Google Desktop i forhold?

  Svar
 2. admin

  Flott med respons 🙂 Litt tidligere enn jeg hadde trodd, siden bloggen ikke er ”markedsført” enda. Er heller ikke ferdig med designet og alle innstillingene, så mye arbeid gjenstår.

  Til saken: Jeg brukte Google Desktop et par år tilbake og likte ikke produktet særlig den gangen. Personlig så liker jeg nettbaserte applikasjoner, i stedet for å installere ny software. I Pageflakes har du i tillegg e-posten lett tilgjengelig og ved hjelp av enkel JavaScript lage dine egne ”Pageflakes”, - slik liker jeg. Alt er i en fane på nettleseren og jeg sparer mye arbeid med å sjekke ITavisen, Digi, og ellers altfor mange blogger om søkemotoroptimalisering etc.

  Må nok si at jeg liker grensesnittet i Pageflakes mye bedre enn Google Desktop som nå også legger opp til at du skal ta i bruk iGoogle (http://www.google.com/ig) når du har innstallert programmet. Prøvde ut den nye versjonen i kveld og avinnstallerte den igjen med en gang 😉 Google Reader er brukbar til å lese RSS, men jeg liker ikke grensesnittet der heller 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.