Hopp til innhold

eMetrics Marketing Optimization Summit 2011, San Francisco

eMetrics Marketing Optimization Summit 2011, San Francisco

For de som vil holde seg oppdatert på fagfeltet webanalyse, se kommende trender og høre nyttige kundecaser er eMetrics Marketing Optimization Summit en konferanse man bør få med seg. På konferansen er det foredragsholdere som har en del erfaringer innen området, der vi får et innblikk i teknikker og verktøy som kan brukes i analysearbeidet. Her er noen utdrag fra konferansen.

Sosiale media

Viktig med planlegging og sette mål for hva man ønsker å oppnå med de ulike kanalene. Kanalene er forskjellige og har ulike krav til responstid. Du trenger selvsagt ikke å delta, men er du en kjent merkevare så er du uansett med. Det er mange ulike verktøy for hver kanal, noe som viser kompleksiteten i måling av sosiale medier. De større leverandørene av verktøy har eller skal integrere sporing av sosiale medier bedre i sine verktøy.

BestBuy

BestBuy fortalte om sine erfaringer med webanalyse og la tyngde på at skal man bruke et verktøy, så bør det implementeres ordentlig med en gang. De hadde først et år med feiling, der de ikke hadde budsjett til å gjøre implementeringen av verktøyet korrekt pga. nedgangstider. Dermed hadde ikke BestBuy oversikt over hva som skjedde på nettstedet. Når de først hadde fått det på plass i fjor, i nært samarbeid med leverandør og analyseselskap, kunne de vise til analyser og forbedre resultatene på nettstedet. De ble belønnet med å få 4 personer til i analyseavdelingen. Hele bedriften bruker nå opplysninger om online bruk i strategien sin.

En amerikansk kollega fortalte meg at minst 80% i USA bruker Google Analytics, av disse igjen viser over 80% feil tall. Det er den samme erfaringen jeg har i Norge, sjelden er det noen som har de riktige tallene med riktig oppsett og kalibrering i GA. I noen ekstreme tilfeller er de ikke i nærheten en gang. Problemet er at de likevel bruker disse tallene til rapportering.

Andre høydepunkt
  • Thornton May: Innovasjon vil komme fra analysearbeid og utviklingen fremover vil skje mye raskere enn vi tror
  • Mark Ryan: 11 verktøy. Noen kjente, men kom med gode eksempler på hva som fungerer og ikke på internett
  • Jim Sterne: Analytikere må fortelle en historie, ikke bare sende rapporter

Google Analytics

Google lanserte det nye grensesnittet i Google Analytics (GA) den 17. mars - versjon 5 av verktøyet. I den anledning var nesten hele GA-teamet til stede og man kunne stille dem spørsmål. Som Trusted Tester har jeg hatt til gang til det nye grensesnittet lenge og det gleder meg at de endelig har lansert det. Phil Mui, Group Product Manager, holdt som vanlig et veldig godt og underholdende foredrag om den nye funksjonaliteten.

Nyheter i versjon 5
  • Redesign med bedre navigasjon og fokus på de mest relevante rapportene, samt et raskere grensesnitt
  • Mulighet til å lage flere dashboards (oversikter) og tilpasse disse bedre med forskjellige widgets og dermed presentere bare den informasjonen man trenger
  • Kan sette Events (aktiviteter) som mål. Eksempel: Nedlastning av en PDF eller se 2 minutter av en video
  • Mer fleksible Custom Reports (avanserte rapporter), der man kan predefinere filter og valg av visningsoppsett
  • Nye visualiseringer med “Term Cloud” på enkelte rapporter, eksempelvis søkeord. Vises på samme måte som i Wordle

Mye av dette er velkomment funksjonalitet som GA partnerne til Google har etterspurt. Det kommer også en del nyheter de neste månedene. Google satser mye på produktet med ytterligere funksjonalitet og det vil utvikle seg i takt med markedet.

Web Analytics Association (WAA)

Som WAA medlem var det ekstra interessant å være med på konferansen. WAA hadde eget møte under en av lunsjene der de presenterte lederne for de ulike faggruppene, samt flere viktige initiativ de arbeider med - bl.a. Code of Ethics. WAA vil være sidestilt med IAB fremover for å opplyse og påvirke utviklingen av det nye lovverket i USA for personvern og dermed bruk av cookies på internett.

Bransjeerfaringer

Det er alltid hyggelig å møte og snakke med folk i bransjen og utveksle erfaringer. David Booth, Cardinal Path, er en veldig flink foredragsholder og dyktig fagperson. David er tredjegenerasjons amerikaner med røtter fra Norge/Sverige og som også er gift med en dame fra Sør-Amerika. Alex Schultz, Director of Growth, Facebook. Opprinnelig fra London og vil gjerne at alle hadde vært “nordmenn” på Facebook med samme grad av aktivitet og utbredelse. Alex viste også veldig mye om det som skjer i de ulike landene i Europa. Satt også ved samme lunsjbord som Jim Sterne en av dagene og han beviste, i tillegg til å være en fagperson, at han er veldig underholdende og morsom.

eMetrics On The Street

Beyond Web Analytics team var ute og intervjuet folk på gata om webanalyse under konferansen. En liten påminnelse til oss som arbeider med faget om at ikke alle forstår hva det er snakk om.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.