Flash usynlig i Google?

Adobe FlashProblematikken med at innhold i Flash ikke har vært synlig i Google har vært diskutert lenge. Min erfaring er at dette ikke er tilfelle.

Google indekserer
Google sier at de finner og indekserer tekstinnhold i alle typer SWF-filer, medregnet selvstendige Flash-nettsteder og Flash-gadgeter. Helt problemfritt er det likevel ikke. Les mer hos Google: Flash, bilder og andre filer uten tekst.

Problemstillinger

  • Googlebot (søkemotorroboten) utfører ikke enkelte typer JavaScript. Hvis nettsiden bruker JavaScript til å laste en Flash-fil, er det ikke sikkert at vi kan oppdage og indeksere innholdet i Flash-filen. Det er også et problem ved søkemotoroptimalisering
  • Visning av Flash-filer etter søk i Google. Søkereresultatet presenterer bare Flash og ikke HTML-dokumentet som filen blir presentert i og som gjerne justerer størrelsen. Brukeropplevelsen blir da deretter. Eks. på søkeresultat (- Klikk på første treff – prøv deretter å fjerne filnavnet skjaak.swf i nettadressen)

Testet og bevist
Search Engine War har testet ut om Google følger linker og hva som må til for å gjøre Flash Google vennlige. Resultatet viser at Google indekserer linker i Flash. De har flere artikler som tar for seg emnet.

Egen erfaring
Min erfaring med egne nettsteder og utvikling med Flash CS3 er at Flash genererer all tekst og linker i Flash-filen inn i tilhørende HTML-dokument. Dette innholdet bør være med når Flash-filen legges ut på nettet.

Innholdet er beskrevet med følgende tagger i koden:
<!–url’s used in the movie–>
<!–text used in the movie–>

Eksempel: www.skjaak.com – se deretter på HTML-koden.

2 Comments

  1. I den senere tid har jo Google også begynt å se på å indeksere dynamisk innhold i flash (dvs. innhold servert av en webserver, i motsetning til det du nevner her) .. min erfaring er at det ikke fungerer ennå.

    Så foreløpig er vel det beste å ha en løsning som kjører ut html-innhold i bakgrunnen (for de som ikke har flash samt søkemotorne)

  2. Takk for viktig poeng.

    Dobbeltsjekket med Google i dag og det stemmer at det ennå ikke er på plass. Det skal komme på plass etter hvert, i samarbeidsprosjektet til Adobe og Google, som du helt sikkert kjenner til. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *